Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

That's how you do music || Kamanių Šilelis

    Taigi šiandien teko didžiulė garbė apturėti galimybę nueiti į Kamanių Šilelio "Viskas Teka" albumo pristatymą.
    Nerašysiu daug istorinių - biografinių faktų, nes tuomet jau tektų užsiimti objektyviu tekstu - ir kur Tu gali nukišti savo emocijas taip greitai, iš po tokio nuostabaus vakaro? Net užmiršau, kad raiščius karts nuo karto sudiegia taip, kad nustoju eiti.

    Užmiršau, kad pati vis pritingiu patobulėti muzikoj (bet, labai lėtai, bet kažkur žengiu), kad prieš dvi dienas pradėjau 365 nuotraukų projektą, kuriuo įsipareigoju padaryti po nuotrauką, kuri mane tenkintų, kiekvieną dieną, ir ją įkelti - ir jau nežinau, ką kelti iš šiandienos.
    Žodžiu, užmiršta daug dalykų, atsiminta tai, kad senokai negirdėtas Kamanių Šilelis keičiasi, ugdosi, auga, prisideda nariais ir instrumentais, teka, teka, teka.
    Net nežinau, kas įdėjo daugiau darbo: muzikantai ar apšvietėjas, tokio fantastiško apšvietimo darbo ne tik, kad nemačiau pastaraisiais metais, bet gal ir išvis nemačiau. Su tokia kokybe, taip suderinto su dainoms, kalbomis, kiekvienu žodžiu.
    Neprailgo nei sekundė, kol Mantas derino gitaras. Jie žino, kaip buitines šnekas ant scenos paversti anekdotais ir įspūdingomis frazėmis, žinoma, to paties apšvietėjo padedami.
    Kadaise išpopuliarėję su daina "Vyturiai", kurią taip pat pagrojo koncerte (niekad nemaniau, kad raidžių junginys "la" gali kur nors būti priimtinas, tinkamas, gerbtinas, bet jie tai padarė - jie turi dainą, kurios esmė ir yra tas "la". Toks paprastas paprastas genialumas. Jie žino, kaip sudėti dainą)  https://www.youtube.com/watch?v=LcI8PcqN3hA

    Per laiką frupė išties pasipildė instrumentais, tarp kurių, panašu, namie gali jau greitai ir neberasti vietos padėti kojos - bet juk tai ne taip ir svarbu.
Toks preciziškas tikslumas, natūralūs įsijautusio grojančio, dainuojančio žmogaus judesiai! Garsas, koks garsas!
    Skambesių ieškojimai, pasirodę besą fantastiškai sėkmingi, vargšams žiūrovams (bent jau man) vis dar nesuvokiant, kaip žmogui, ką tik išgirdusiam "Kamanių Šilelis" reikia apibūdinti muzikos žanrą. Tai tiesiog imi ir sakai, kad to jie dar negirdėjo.

    Publika - arba visi muzikantai, arba gerokai išlavinę dainavimą per tuos pačius Kamanių Šilelio koncertus, be problemų surandantys visas reikiamas natas - ir daugiau - koncerte paprašyti pritarti.

    Mane visuomet traukė Kamanių Šilelio buvimas, perdėm nesivarginant, kas čia dabar populiaru, kur reiktų rikiuotis. Tas žaidimas, ieškojimas ir labai sėkmingas radimas, taškymasis, buvimas ten, kur, regis, ir yra jų vieta - tai pusantros valandos meditacijos, socialios meditacijos, pertraukiamos juokelių ir visos salės kvatojimo. Pats tobuliausias penktadienio vakaras.









Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

100 faktų apie mane

Šimtas faktų apie mane 1. Dažniausiai nevalgau mėsos 2. Domiuosi Miley Cyrus . Nepaisant fakto, kad bent 80% jos muzikos man yra absoliučiai neklausoma, ji man vis dar graži ir bais įdomus žmogus. 3. Mėgstu susipažint su įvairiausio plauko žmonėm ir būdama perdėm sociali pirmą susitikimo dieną visą kartu bastytis arba diskutuoti ir t.t. 4. Paskutinis geras žiūrėtas filmas – „ Constantine “, 2005 5. Dažniausiai net netyčia į mano rankas pakliuvus kokiai temai imu ir nors paviršutiniškai pasidomiu ja labiau – paskutinės dvi buvo 07-08m. ekonomikos krizė (visokiausi The margin call ir Too big to fail ) ir formulės vienas legendos ( Senna; Rush ) 6. Šiemet pirmą sykį dalyvavau rinkimuose ir žadu tą daryti visuomet ateity 7. Kiečiausias naujas išmoktas patiekalas buvo bulvių ir baltųjų ridikų troškinys-apkepas grietinėlės padaže 8. Turiu ask.fm paskyrą ir dažniausiai gėriuosi klausimais, kurių man niekas nerašo http://ask.fm/IndreGegeckaite 9. Tik

Elektroninio pašto etiketas.

Sveiki. Ką domina, įkeliu savo darbelį apie elektroninio pašto etiketą. •        ĮŽANGA Kiekvieną dieną mus supa elektroninės technologijos. Kaip kadaise bendravimą akis į akį ėmė atstoti bendravimas telefonu, taip dabar bendravimą telefonu keičia bendravimas kompiuterio pagalba. Interneto tinklas naudojamas įvairiems tikslams: skleisti reklamą, ieškoti informacijos, bendrauti su verslo partneriais. Pastarąjį bendravimą ir aptarsiu šiame darbe.

Dramblio dydžio susvetimėjimas

 Savaitgalį sėdėjau su draugėmis prie puodelio kavos, ir kažkaip mes užsikalbėjome apie tai, kas yra ištikimybė santykiuose. Ir paaiškėjo, kad klube šokis su kitu (ne savo išrinktuoju) priešingos lyties žmogumi gali būti laikomas neištikimybe.  Ir tiek daug klausimų man kilo. Vargšas tas žmogus, kuris pasmerktas visą gyvenimą su vienu žmogumi šokti. Jo, yra draugės merginos, su jomis ala galima. Tada pradėjau aš klausti, o tai kaip šokių vakarai visokie. Sakau, žmonės juk šokdavo. Žmonės išeidavo vieni su kitais pašokti, buvo tokie laikai. Sako, nu jei šokių vakarai, tai čia kitaip, nes ten žmonės šokti susirenka. O klubuose, sako, vyksta medžioklė. Bet į medžioklę gi nebūtina tuo pačiu atsakyti. Galima tiesiog pašokti su žmogumi. Sako, į klubą eina medžioti, ir tuo pačiu sako "aš tai su draugėmis pašokti ateinu". Tai gal ne tu viena, visgi? Taip pat, kaip dauguma vairuotojų mano, kad vairuoja geriau už daugumą vairuotojų, gal nesam vieni, kurie į klubus ateina pašokti?